Compañeros

De Compañeros Clothing Company werd in 1987 opgericht door twee vrienden; één creatieve geest – die al op jonge leeftijd begon met het ontwerpen van kleding – en één zakelijke met een aangeboren passie voor mode.

In eerste instantie begonnen de twee vrienden in Spanje met het produceren van lederen kleding voor grote internationale labels, maar al snel begonnen ze met het ontwikkelen van een eigen leercollectie, gebruikmakend van het beste Spaanse leer.

In de kleine Spaanse stad waar het atelier was gevestigd, kregen ze van de lokale bevolking de naam van ‘die twee buitenlandse vrienden’, of in het Spaans: Compañeros. Een merk was geboren!

Creatief

In betrekkelijk korte tijd groeide Compañeros uit tot een mode-label met complete collecties gemaakt van leer, katoen, wol en andere stoffen voor zowel mannen als vrouwen. Compañeros werd in die tijd vooral bekend om de hoge kwaliteit shirts die wereldwijd werden verkocht.

Vanwege de economische crisis in de ‘zeroes’ heeft Compañeros eind 2005 de switch gemaakt naar het produceren voor alleen maar hoogwaardige internationale labels en werden alle commerciële activiteiten met betrekking tot het eigen Compañeros label op een lager pitje gezet.

Anno 2016 is Compañeros weer terug met eigen collecties; sterker en creatiever dan ooit!

Begin april is de zomer collectie van Compañeros te vinden in alle Jones & Jones winkels.

Compañeros is te verkrijgen in de onderstaande winkels